”Där stod jag i bara trosorna”

Publicerad 2011-09-13

Läsarnas värsta nollningshistorier

Nära att kräkas.

Avklädd, förnedrad, skadad och förkyld.

Nollningen kan vara brutal.

Här är några av läsarnas värsta nollningsberättelser.

Tvingades strippa

Under nollningen på vår gymnasieskola, tvingades vi ta av oss alla våra kläder. Alla befann sig i gymnastiksalen. På åskådarplats satt de äldre eleverna. Vi nollor stod nere på golvet, uppdelade efter klass. Vi blev tillsagda att ta av oss våra kläder och göra klädrep. De med längst klädrep vann.

I början tog vi av oss sådant som inte spelade så stor roll, typ scarves, strumpor och koftor. Men snart stod det klart att det inte räckte. Man var tvungen att ta av sig nästan allt. Och ju längre det gick, ju mer hetsad blev man. Till sist stod vi tjejer där i bara trosorna och killarna i boxershorts. Några killar var helt nakna.

Det var inte alls roligt, utan faktiskt ganska förnedrande. Klädrepet verkade vara något som ett gäng teknistkillar kommit på att vi skulle göra för att de skulle få se tjejer avklädda.

Sandra, 22.

Kräktes nästan

Nollningen på Juristlinjen på Handelshögskolan i Göteborg, var både en poistiv och negativ upplevelse. Vi fick diverse uppgifter dagtid, domar i udda mål som man skulle hämta ut osv. Sedan avslutades nollningen med en middag.

Vi hade ju hoppats att den skulle bli lika trevlig som resten av nollningen men så blev det alltså inte. Bland annat skulle man tugga en banan, och via munnen skicka vidare från man till man (eller kvinna) runt bordet.

Den som var först, hade det väl inte så farligt. Men att ha mosad banan i munnen som femton personer dessförinnan hade haft i munnen, var en extremt äcklig upplevelse. Jag var så nära att kräkas.

Thomas, 37.

Genomskinliga underkläder

Jag hade sett fram emot nollningen första veckan på gymnasiet med skräckblandad förtjusning. Vi slapp att tävla i den klassiska (och numera utdöda grenen) "hur många går att få in i en telefonkiosk" och inte heller tvingade våra faddrar oss att löpa gatlopp genom centrum vilket hände nollor på andra skolor året efter.

Minns att vi samlades i parken mitt emot gymnasiet. Det regnade och var lerigt på gruset. Klädrep var en obligatorisk övning. Minns att jag hade vita jeans – när jag kom dit. Jag frös väldigt mycket där jag snart stod i bara underkläderna. Vita underkläder som var alldeles för genomskinliga när jag hade kämpat sida vid sida med mina nya klasskompisar – och sedan badat i fontänen.

Jag skar mig i foten också. Kommer inte alls ihåg vem som offrade flest plagg och vann klädrepet. Minns inte att jag kände mig förnedrad utan gillade mer idéen om att initieras genom en rit. Däremot blev jag ordentligt förkyld och låg hemma med feber och snuva en vecka.

Ett par år efter vår nollning försökte skolorna sätta stopp för spektaklet. Det var efter att elever i bara underkläderna och målade med grisfärg, har jag för mig, hade blivit fastsurrade vid lyktstolpar längs paradgatan i centrum...

Anna, 33