Gisslantagare avled av skottskador

Publicerad 2013-05-12

Först mördade han deras mamma och 13-årige bror.

Sedan misstänks Gerald Murphy, 38, ha hållit de tre barnen gisslan i en lägenhet i Trenton, New Jersey – i två veckor.

När polisen till sist kunde rädda barnen tvingades de skjuta gärningsmannen.

Polisen misstänker att 38-årige Gerald Murphy mördade sin tidigare flickvän Carmelita Stevens, 44, och hennes 13-åriga son för två veckor sedan.

Men först sedan skolan slagit larm om att kvinnans två tonårsdöttrar inte varit i skolan på tolv dagar hittades kropparna, skriver Times of Trenton.

Tror de varit fångar i veckor

När en polispatrull åkte för att se efter om allt stod rätt till hemma hos Carmelita Stevens möttes de av 38-åringen som berättade att det låg två döda kroppar i lägenheten.

Kvar i bostaden fanns, förutom kropparna och den misstänkte gärningsmannen, Carmelita Stevens två söner, fyra och 19 år gamla, och hennes två döttrar, 16 och 18 år gamla.

– Vi har skäl att tro att barnen varit tillfångatagna i två veckor, säger åklagaren Joe Bocchini, enligt Times of Trenton.

Polisen uppger att 19-åringen hade lyckats gömma sig i källaren där han hittades, han ska då ha sagt att han inte sett sin mamma och sin 13-åriga bror sedan den 24 april, skriver NBC 10.

De andra tre barnen hade stängts in i ett rum i lägenheten där Gerald Murphy, som var beväpnad och hade sprängmedel, barrikaderade sig.

FBI, polisens bombgrupp och förhandlare kallades till platsen, men det skulle dröja ytterligare 37 timmar innan det långa gisslandramat var över.

Dog på sjukhus

Under natten mot söndagen kastade polisen in chockgranater i lägenheten för att strax därefter gå in.

Men Gerald Murphy vägrade ge upp.

Efter att ha hotat barnen och gjort utfall mot dem sköts han av polisen.

Vid 04-tiden, lokal tid, var barnen i säkerhet och fördes till sjukhus för kontroll. De uppges efter omständigheterna må bra.

Också skottskadade Gerald Murphy fördes till sjukhus där han senare dog.

Under en presskonferens i dag uppgav polisen att Gerald Murphy, som tidigare dömts för sexbrott, var efterlyst eftersom han inte anmält sig till polisen som han var ålagd att göra. Han ska också vara dömd för andra brott sedan tidigare, bland annat misshandel.

Polisen misstänker att Carmelita Stevens och sonen dödades vid samma tillfälle.

Motivet är inte känt och dödsorsaken är inte fastställd.

ANNONS