Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Polisen: De greps även på 70-talet

Uppdaterad 2013-11-23 | Publicerad 2013-11-22

Paret som misstänks ha hållit tre kvinnor fångna tidigare misstänkta

Kvinnorna ska ha hållits fångar i radhuset i London i decennier.

Nu avslöjas att det misstänkta paret också greps på 1970-talet.

Samtidigt meddelar polisen att man inte längre letar efter fler offer.

De tre kvinnorna räddades i slutet av oktober efter att i decennier ha hållits fångar under slavliknande förhållanden. Först i går blev historien som chockar hela Storbritannien känd.

Den äldsta av dem, en 69-åring från Malaysia, ska enligt The Guardian redan ha bott i Storbritannien när hon kom till parets hem för över 30 år sedan.

"De storgrät"

57-åringen ska ha kommit till huset vid ett senare tillfälle och 30-åringen ska ha fötts i huset. Polisen vill dock inte uppge om det finns något släktskap mellan några av kvinnorna. Det är ännu inte känt hur kvinnorna kom till huset där paret sedan ska ha hållit kvar dem.

Enligt polisen ska kvinnorna ha blivit både hjärntvättade och misshandlade.

Samtidigt avslöjade polisen i dag att det misstänkta paret greps redan på 1970-talet, man ville dock inte gå in på några detaljer kring det.

Polisen uppger att utredningen kommer att ta lång tid och att man inte längre letar efter fler offer. Man tror inte heller att de två misstänkta har kopplingar till någon grupp.

Omfattande beslag

Enligt Daily Mirror har omkring 2 500 föremål i beslag från parets bostad.

Kvinnan och mannen, båda 67 år gamla, greps i sitt radhus i Lambeth, i södra London, tidigt i går morse. Då hade det gått nästan en månad sedan de tre kvinnorna fått tillbaka sin frihet.

Irländskan lyckades i mitten av oktober komma i kontakt med organisationen Freedom Charity som hjälper människor i utsatta situationer, via en telefon som paret inte ska vetat att hon hade.

Aktionen planerades noga i mer än en vecka och när läget väl kom för kvinnorna att smita väntade polisen och representanter från organisationen i närheten för att ta hand om dem.

Räddningsaktionen planerades

– När jag träffade dem kastade de armarna runt mig. Samtidigt som de storgrät tackade de för arbetet vi gjort för att rädda deras liv, säger Aneeta Prem, grundare av Freedom Charity, enligt The Guardian.

Kvinnorna befinner sig nu på ett boende och får hjälp att sakta anpassa sig till ett liv i frihet.

Paret förhördes under torsdagen av polis. De släpptes senare mot borgen, men har lämnat över sina pass till polisen.

Som ett villkor för borgen får paret heller inte återvända till sitt hem.

Aneeta Prem säger enligt Daily Mirror att nyheten fått mängder av människor att höra av sig till organisationen.

– Det här är en historia som skänker hopp. Ett antal samtal från människor som befinner sig i samma situation och har sett medierapporteringen kommer in till oss.

ANNONS