Ariel Castro ställdes inför domare

Publicerad 2013-05-09

Kvinnorna som varit fångar i skräckens hus har spenderat sina första dagar i frihet.

Nu sitter i stället mannen som misstänks ha kidnappat och våldtagit dem frihetsberövad.

I dag ställdes Ariel Castro, 52, inför en domare.

Samtidigt som Ariel Castro åkt iväg för att hälsa på sin mamma i måndags lyckades Amanda Berry, 27, ropa på hjälp inifrån hans hus.

Misstänks för flera brott

Hon räddades från villan tillsammans med sin sexåriga dotter Jocelyn, som hon fött under tiden hon hölls fången, och när polisen väl kom till adressen i Cleveland, Ohio fritogs också Gina DeJesus, 23, och Michelle Knight, 32.

Historien som sedan rullades upp har chockat USA.

Kvinnorna kidnappades en efter en för omkring ett decennium sedan och tros sedan dess ha hållits i fångenskap i Castros hus.

Ariel Castro greps samma dag som kvinnorna räddades och under gårdagen uppgav polisen att han misstänks för fyra fall av människorov och tre fall av våldtäkt.

I rätten i dag

I dag ställdes han inför en domare, men förhandlingen var över på bara några minuter.

Åklagaren presenterade de brott som Ariel Castro misstänks för och det bestämdes också att borgensumman för honom har satts till åtta miljoner dollar.

Även Castros två bröder, Pedro, 54, och Onil, 50, greps misstänkta för inblandning i kidnappningarna. Under en presskonferens i går uppgav polisen att de två bröderna inte längre är misstänkta i fallet och att de avskrivits från utredningen. De två männen ställdes dock också inför domare inför samma domare i dag, på grund av misstankar om att de begått andra brott.