Nioåring bestals på godispengar

Publicerad 2013-04-12

Nioåringen cyklade till kiosken med godispengar i fickan.

Då dök ett moppegäng upp och stal dem från honom.

– Han blev jätterädd. Det är bedrövligt, säger Gunilla Radegård på Karlskogapolisen.

I lördags cyklade pojken från sin farmor i värmländska Degerfors till en närliggande bensinmack för att köpa godis.

Körde efter honom

När han kom fram stannade han till och tog upp pengarna för att se efter hur mycket han hade.

– En bit bort stod det fyra mopedkillar i 15-årsåldern och ropade "ge hit pengarna" eller något sådant. Han blev jätterädd för dem och gav dem pengarna, säger Gunilla Radegård, polisasisstent vid Karlskogapolisen.

Men moppegänget nöjde sig inte där.

När nioåringen snabbt lämnade platsen på cykel för att ta sig tillbaka till sin farmor följde tonåringarna efter på sina mopeder.

– De skriker och frågar om han har en mobiltelefon, men han svarar inte utan cyklar fort till farmor och då avviker killarna, säger Gunilla Radegård.

Utreds av polisen

Händelsen anmäldes och stölden utreds nu av polisen.

– Det är naturligtvis bedrövligt. Många gånger när vi har utsättning på morgonen och går igenom anmälningarna som kommit in är det alltid saker som är otäcka, men när det är åldringsbrott eller om någon gjort något mot ett djur eller barn blir det som att vi ryggar till, säger Gunilla Rydegård och fortsätter:

– Det är en liten pojke som är lycklig och ska köpa godis och kanske hade sparat ihop de här pengarna och så kommer det fyra stora killar och gör så här. Vi hoppas att han inte tagit för mycket skada.

Även pojkens mamma är upprörd över händelsen och vill varna andra föräldrar på orten.

– Man tror inte det kan hända i lilla Degerfors. Man har hört talas om skadegörelse som ungdomar ligger bakom och även om det inte är okej så är det åtminstone döda ting det handlar om då. Men ingen borde få ge sig på människor vare sig ung eller gammal, eller djur, som har känslor, säger hon till Nya Wermlands-Tidningen.