Palin till attack mot Obama

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-05

Vicepresidentkandidaten anklagar Obama för att liera sig med terrorister

Sarah Palin har skärpt tonen och anklagar Barack Obama för att vara ”kompis med terrorister”.

Nu kritiseras Palin för att göra rasistiska anspelningar.

Sarah Palin.

Republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin har fram till debatten med demokraternas Joe Biden natten till fredag haft en defensiv roll.

Bland annat fick Palins uttalanden om att hon är väl rustad i utrikespolitiska frågor eftersom hon är från Alaska, som ligger granne med Ryssland, hård kritik.

”Kompis med terrorister”

Nu attackerar Sarah Palin demokraternas presidentkandidat Barack Obama.

 – Det verkar som att vår motståndare ser Amerika som så bristfälligt att han är kompis med terrorister som har sitt eget land som måltavla, sa hon på ett kampanjmöte i Colorado på lördagen.

Palin syftar på Obamas bekantskap med William Ayers, en tidigare medlem i den militanta grupperingen Weather Underground som bombade Pentagon under Vietnamnkriget. Han är nu professor vid Illinois universitet.

Obama och Ayers har arbetat för samma stiftelser och välgörenhetsprojekt riktade till skolor, men de har ingen nära relation.

Obama tillbakavisar Palins kritik som ”tramspolitik”.

Fiskar röster i grumliga vatten

Sarah Palin sa också:

 – Det här är inte en man som ser Amerika som du och jag ser Amerika. Vi ser Amerika som en god kraft i den här världen. Vi ser ett exceptionellt Amerika.

Den offensiva kampanjstilen kan ta snabba poäng, men riskerar att slå tillbaka hårt mot republikanerna.

Palins uttalanden har rasistiska undertoner, och syftar till att misstänkliggöra hawaiifödda Barack Obama som "den andre" och inte en genuin amerikan, skiver AP.

Palin försvarar uttalandet

Sarah Palin försvarade på söndagen sitt uttalande.

 – Kommentarerna handlade om en bekantskap som inte har varit känd och som det inte har talats om. Det är viktigt att berätta hur Barack Obama startade sin karriär i den mannens vardagsrum, sa hon enligt AP.

USA:s presidentval äger rum den 4 november.

Läs allt om
USA-valet

ANNONS