Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Signe, Signhild

Man oprovocerat överfallen i natt

Publicerad 2014-10-25

Vårdas livshotande skadad på sjukhus

En man i 60-årsåldern blev i natt överfallen i Malmö.

Nu kämpar han för sitt liv på sjukhus.

– Min bedömning i nuläget är att det rör sig om ett oprovocerat överfall på öppen gata, säger Anders Nilsson vid Skånepolisen.

Vid 00.32 slog förbipasserande larm om att en man misshandlades i korsningen Norra Grängesbergsgatan/Vitemöllegatan av flera förövare.

– När vi kommer dit återfinns en man allvarligt skadad enligt de första uppgifterna, säger vakthavande befäl Anders Nilsson.

Tre unga gärningsmän

Enligt vittnen som sett händelsen på avstånd ska gärningsmännen vara tre unga män och de flydde platsen innan polisen kom dit.

Enligt uppgift till Aftonbladet rör det sig om en man som ska ha cyklat när han plötsligt blev slagen av cykeln och misshandlad.

– Den här mannen har kommit på cykel, sedan har det blivit någon kontrovers eller så med de här tre gärningsmännen och sedan ska framför allt en av dem ha misshandlat honom, säger Daniel Jonasson, inre befäl på Malmöpolisen.

”En oprovocerad misshandel”

Allt tyder på att överfallet var oprovocerat.

– Enligt min bedömning är det en oprovocerad misshandel på öppen gata, i nuläget finns ingen annan motivbild, säger Anders Nilsson.

Offret fördes till sjukhus med ambulans och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen i Lund. Enligt polisens uppgifter är han livshotande skadad.

– Det är inte bra med honom alls, säger Daniel Jonasson.

Sjukhuset uppgav under lördagen att mannen hålls nedsövd.

Ingen gripen

Inget tillhygge ska ha använts vid attacken.

– Det är inte så att det är sparkar eller slag med tillhyggen mot huvudet, men det tycks har fått lite extra olyckliga omständigheter, säger Daniel Jonasson.

Polisen sökte i natt av närområdet i jakt på förövarna, men ännu har ingen gripits.

– Vi har några vittnen som vi förhört, men vi skulle gärna ha fler om det är något som sett något. Det brukar vara en del människor som rör sig i området under natten, säger Daniel Jonasson.
Han har i nuläget inget signalement på de misstänkta, men säger:

– I alla fall en av dem ska ha någon jacka, större och längre jacka, som sticker ut i förhållande till andra killar som är ute den här tiden.

Polisen har tagit offrets cykel i beslag.