Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Förälskade politiska motståndare stoppas

Publicerad 2024-10-25 09.05

Elina Backlund Arab (S) uppmanas att lämna sitt uppdrag i region Västernorrland sedan hennes relation med oppositionsrådet blivit känd.

Två politiker från olika partier i region Västernorrland fann varandra. Den ena uppmanas att lämna sitt uppdrag och den andre stängs av tills vidare.

Efter att relationen med regionens tyngste oppositionspolitiker, Robert Thunfors från Sjukvårdspartiet, blivit känd uppmanades Elina Backlund Arab att lämna rollen som hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande i region Västernorrland.

– Jag är en kvinna som blivit kär i en man. Det har representanter för mitt parti bedömt inte är förenligt med mitt uppdrag, säger Elina Backlund Arab till Sundsvalls Tidning.

Nu har hon bestämt sig för att lämna ordförandeposten, säger hon till Expressen.

– Det är självklart att jag behöver lyssna när det inte finns förtroende för mig.

Peder Björk, distriktsordförande för S i Västernorrland, anser att det inte går att förena hennes uppdrag med en relation med oppositionsrådet.

– Vi och Sjukvårdspartiet är varandras raka motpoler i regionpolitiken. Det får inte under några som helst omständigheter i något sammanhang råda några tveksamheter att vi låter bli att ta debatten, att information har spridits som inte ska spridas, eller att våra företrädare underlåter att agera, utifrån att man har en relation, säger han till Expressen.

Även Sjukvårdspartiet meddelade på fredagen att de agerar efter att kärleksrelationen blivit känd och stänger tills vidare av Robert Thunfors, rapporterar ST.