Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Justus, Justina

Fler döda på Västbanken

TT-AP

Publicerad 2024-08-31 01.59

Israeliska bulldozrar på en gata i staden Jenin under lördagen.

De israeliska operationerna på den ockuperade Västbanken har fortsatt för fjärde dagen under lördagen. En israelisk soldat har dödats.

Israels militär har inte gett några detaljer kring vad som hände när soldaten dödades.

Under natten till lördagen dödades två palestinier vid olika tillfällen. Bägge sprängde bilar i närheten av israeliska bosättningar och dödades i samband med det av israeliska soldater. Hamas hyllar sprängningarna, men utan att koppla palestinierna till den terrorstämplade gruppen.

Sammanlagt 22 personer har dödats i israeliska angrepp på norra Västbanken sedan i onsdags, enligt det palestinska hälsodepartementet. De flesta har dödats i staden Jenin.

Israels militära närvaro på Västbanken är enligt Israel för att eliminera terrorister där, men boende vittnar om att även äldre personer skjutits av prickskyttar. Både Israel och de terrorstämplade grupperna Hamas och Islamiska jihad uppger att 14 stridande dödats sedan operationerna inleddes.

Sedan dess har också en stor del av infrastrukturen i Jenin förstörts av stridsfordonen som rullat in.

Minst 637 palestinier har enligt FN dödats av israeliska soldater eller bosättare i det ockuperade området sedan den 7 oktober i fjol. Enligt israeliska siffror har 20 israeler, bland dem soldater, dödats av palestinska attacker där under samma period.