Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Häktad för mord på saknad 27-åring

Uppdaterad 2013-08-31 | Publicerad 2013-08-30

41-åringen misstänks för att ha mördat den saknade 27-åringen tillsammans med en annan man.

Nu har han häktats.

Samtidigt har flera av de andra som suttit anhållna släppts.

Mordutredningen har pågått sedan sent i våras och i veckan slog polisen till mot flera misstänkta.

41-åringen, som bor i Enköpings kommun, är en av dem. Han misstänks för att ha mördat 27-åringen från Dalarna tillsammans med en man i 25-årsåldern.

De anhölls i veckan, men polisen tror att brottet begicks på 41-åringens bostadsort någon gång mellan den 24 och 25 mars.

Häktades i dag

Åklagaren är mycket förtegen om utredningen.

– Hur det har gått till kan vi inte uttala oss om just nu, säger åklagaren Anne Sjöblom, som inte heller vill kommentera om kroppen hittats.

På fredagseftermiddagen häktades 41-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han har förnekat brottsmisstanken. Sen är det väl så att han har uppgifter som han kan tillföra utredningen som inte har kommit fram än. Tanken är väl att han ska kunna höras så småningom och lämna sina uppgifter, säger mannens advokat Roger Häggquist.

Kände han 27-åringen?

– Vi har inte talat särskilt mycket om det, men jag har förstått genom hans uppgifter och andra uppgifter att de är bekanta med varandra sedan tidigare.

41-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, stöld och rattfylleri.

Tidigare dömd

Trots att 41-åringen och hans familj bott i området i många år berättar flera grannar som Aftonbladet talat med att man inte träffat 41-åringen ofta.
– Jag har pratat kort med honom kanske tre, fyra gånger. Man ser dem nästan aldrig, säger grannen Jennie.

Förutom de två mordmisstänkta anhölls ytterligare fyra personer misstänkta för inblandning i brottet i veckan.

En 56-årig man misstänks för skyddande av brottsling, grovt brott, och brott mot griftefriden, är fortsatt anhållen samtidigt som de övriga tre liksom den yngre av de två mordmisstänkta har försatts på fri fot. En person i 20-årsåldern som misstänktes för skyddande av brottsling är helt avskriven från utredningen, de andra är fortsatt misstänkta för brott.

– Det fanns inte skäl att hålla dem frihetsberövade. En av dem är fortfarande misstänkt för brott mot griftefrid, men det fanns inga skäl att hålla den personen häktad eller anhållen, säger åklagaren Anne Sjöblom.

Vad händer nu?

– Vi kommer att hålla en mängd förhör på kort tid. Och sedan kommer husrannsakan och de tekniska undersökningarna att fortsätta.

Interaktiv karta -
hitta.se