Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Obamas känslosamma tal – hyllade Harris

Uppdaterad 08.37 | Publicerad 05.17

USA:s tidigare president Barack Obama intog och scenen vid Demokraternas konvent och höll vad han beskrev som sitt viktigaste tal.

Han hyllade Kamala Harris och beskrev henne som ”rätt person att leda landet”.

– Yes she can, sa Barack Obama.

USA:s tidigare president Barack Obama talar vid Demokraternas konvent inatt. Han välkomnades upp på scen av sin fru och före detta första damen Michelle Obama.

Obama hyllade Demokraternas nuvarande presidentkandidat, Kamala Harris och beskrev henne som ”rätt person att leda landet”.

– USA är redo för ett nytt kapitel, vi är redo för president Kamala Harris. Och Kamala Harris är redo för jobbet, sa Obama i sitt tal.

– Harris kommer inte fokusera på sina problem, utan era, sa Obama.

”Yes she can”

Obama har beskrivit talet som sitt "viktigaste tal". Redan innan han skulle upp på scen hade en tidigare rådgivare sagt att Obama förväntades hylla Harris.

Vidare uppmanade Obama väljarna att kämpa för det USA som de tror på.

– Vi behöver inte fyra år till av bråk, tjafs och kaos, vi har sett det förut och vet att uppföljningen vanligtvis blir värre, sa Obama.

Han fortsatte:

– Yes she can, sa han och möttes av publikens jubel som skanderade orden som hämtats från den tidigare presidentens kampanj.

Kamala Harris och hennes vicepresidentkandidat på konventet.

Barack Obama hyllade även Tim Walz, Demokraternas kandidat till vice president.

– Jag älskar den killen. Tim är en person som borde vara i politiken. Han är född i en liten stad, han tjänade sitt land, undervisade barn, tränade fotboll och tog hand om sina grannar. Han vet vem han är och han vet vad som är viktigt, sa Barack Obama i sitt tal.

Michelle Obama: Hoppet återvänder

Barack Obama gav en och annan känga till Donald Trump och uppmanade amerikaner att gå och rösta. När amerikaner funderar på vilken kandidat som tänker på deras framtid sa Barack Obama att deras motkandidat, Donald Trump, inte ”förlorar någon sömn över den frågan”.

– Det har varit en konstant ström av klagomål och ett klagande som har blivit värre nu när han är rädd för att förlora mot Kamala, sa Barack Obama. 

Michelle Obama.

Även Michelle Obama pratade vid Demokraternas event. ”Hoppet återvänder” sa Michelle Obama.

– Något magiskt och fantastiskt finns i luften. Det är hoppets smittsamma kraft. 

Även Michelle Obama hyllade Kamala Harris.

– Kamala Harris är redo för jobbet. Det är en person som har kämpat hela sitt liv för personer som behöver någon som talar för dem, sa Michelle Obama.

Hon fortsatte:

– Vi håller din rygg, sa Michelle Obama. 

Följ ämnen i artikeln