Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

26 gripna efter lynchmobben

Publicerad 2013-10-06

Massgripanden efter dubbelmord på Madagaskar

Två personer mördades av lynchmobben på Madagaskar efter att en åttaåring hittats död med könsorgan utskuret och öppnad bukhåla.

Nu har männen identifierats – samtidigt som 26 personer gripits misstänkta för att ha deltagit i mobben.

Polisen på Madagaskar har under söndagen gripit ytterligare sju personer som misstänks ha deltagit i lynchmobben som mördat två personer. Totalt är nu 26 gripna då 14 greps under fredagen och 5 i lördags.

Torterades och brändes

Två turister – en 38-årig fransman vid namn Sébastien J och italienaren Roberto G – torterades och brändes på bål när den lokala lynchmobben försökte hitta de skyldiga till mordet på en åttaårig pojke, skriver Le Monde.

Pojken ska ha varit försvunnen i över en vecka när han hittades på en strand på ön Nosy Be. Pojkens könsorgan ska ha varit utskuret och bukhålan öppnad.

– Hans kropp var våt när den hittades, så det är möjligt att han drunknat, säger öbon Vincent Laza enligt nyhetsbyrån AFP.

Utegångsförbud

Efter att mobben dragit fram i onsdags har myndigheterna förutom de 19 gripandena beordrat utegångsförbud på Nosy Be och polis beväpnad med automatkarbiner har patrullerat gatorna. Utegångsförbudet har gällt från 21.00 på kvällen till 04.00 på morgonen.

Utrikesdepartementet uppmanade i fredags svenskar som befinner sig i landet att anmäla sig till ambassadens hemsida, men avrådde inte från resor till Madagaskar.