Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lukas

Hamasledaren Sinwars sista stund fångades på film

Publicerad 11.02

En stillbild ur den video som Israels militär publicerat, som man hävdar visar Hamasledaren Yahya Sinwar kort innan han dödades.

Den maskerade gestalten sitter hopsjunken i en bortvänd fåtölj i det sönderbombade huset när den filmande drönaren närmar sig.

Enligt Israel är det Hamasledaren Yahya Sinwar strax innan han dödas.

Israels militär har publicerat en video av vad man hävdar är Hamasledaren Yahya Sinwars sista stund i livet. Den ser ut att vara inspelad av en drönare, som tar sig in genom ett utblåst fönster någon våning upp i en förstörd byggnad och sedan rör sig genom den totalraserade lägenheten, fram till de dammtäckta fåtöljerna och den maskerade mannen. När mannen upptäcker drönaren ser han ut att kasta en träbit mot angriparen, innan filmen abrupt tar slut.

Videon, som ska ha spelats in i Tel Sultan i Rafah i södra Gaza, har publicerats av medier världen över. Den offentliggjordes efter att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bekräftat att Sinwar dödats sent på torsdagen.

61-årige Sinwar anses ha varit arkitekten bakom terrorstämplade Hamas storskaliga angrepp mot Israel i fjol, vilket utlöste det pågående Gazakriget.