Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Man hittades död – polisen utreder mord

Publicerad 2014-03-23

Polisen larmades i natt till en lägenhet i Sala.

Där låg en man i 30-årsåldern död.

Nu utreder polisen om han mördats.

Polisen kallades till en lägenhet i Sala sent i går kväll. Anledningen var att en granne ringt och klagat på att det pågick en fest och att det var högljutt.

Oklara omständigheter

Men när patrullen kom till platsen var det lugnt och man åkte därifrån.

– De var där och konstaterade att det var lugnt. Då fanns det ingen misstanke om brott över huvud taget, säger Tommy Alriksson, ställföreträdande biträdande kriminalchef på Salapolisen.

Knappt tre timmar senare – strax efter klockan två på natten – larmades polisen till samma lägenhet igen.

Då anträffades lägenhetsinnehavaren, en man i 30-årsåldern, död. Det är fortfarande oklart hur han dött, men på grund av omständigheter på platsen kan polisen inte utesluta att mannen bragts om livet.

– I lägenheten fanns ytterligare två personer som initialt båda var misstänkta för mord och de greps för det, säger Tommy Alriksson.

Greps – och släpptes

De gripna, en kvinna och en man båda i 25-30-årsåldern, förhördes under morgonen. De släpptes efter det och misstänks inte längre för något brott.

– Båda två har lämnat en historia som överensstämmer med de förhandsbesked vi fått från tekniker och rättsläkare, säger Tommy Alriksson.

Han vill inte gå in på vilka omständigheter som gör att polisen inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp, men säger att det i alla fall inte fanns några tecken på yttre våld.

Nu väntar man på att kroppen ska obduceras och att dödsorsaken ska fastställas. Polisens tekniker har också varit i lägenheten och genomfört en brottsplatsundersökning.