Här är Charlie Hebdos nya förstasida

Uppdaterad 2015-01-14 | Publicerad 2015-01-13

Tolv människor sköts till döds på Charlie Hebdos redaktion.

En vecka efter terrorattentatet publiceras nästa nummer av satirtidningen.

Förstasidan pryds av rubriken ”Allt är förlåtet” och en karikatyrteckning av profeten Muhammed som håller en skylt med texten "Jag är Charlie".

Tidningen ges ut på onsdag - en vecka efter det blodiga terrorattentatet på Charlie Hebdos redaktion i Paris.

De medarbetare som överlevde har med förhöjt polisskydd arbetat i dagstidningens Libérations lokaler.

"Allt är förlåtet"

På måndagskvällen publicerade Libération och nyhetsbyrån AFP förstasidan av numret. Den föreställer en karikatyrteckning av profeten Muhammed som håller upp en skylt med texten "Je suis Charlie" - "Jag är Charlie", orden som används runt om i världen för att visa stöd för de mördade medarbetarna.

Rubriken på tidningen är: "Tout est pardonné", vilket betyder "Allt är förlåtet".

Trycks i tre miljoner exemplar

Tidningens advokat, Richard Malka, sa under måndagen att man inte tänker ändra kurs efter attacken.

– Nästa nummer kommer naturligtvis att innehålla teckningar av Muhammed och göra narr av politiker och religioner. Vi viker inte en tum. Andan av "Jag är Charlie" betyder också rätten att få häda, sa han till radiokanalen France Inter.

Enlig Jan Hjärpe, professor och islamolog, tolkar förstasidan som positiv:

– Det är helt klart att syftet inte är att provocera. Den föreställer profeten Muhammed och har en tår i ögat och ser väldigt ledsen ut. Han håller skylten där det står ”Je suis Charlie”. Vad den syftar till menar jag är det faktum att den stora majoriteten muslimer och troende inte accepterar det här våldet, säger han till Aftonbladet.

Charlie Hebdo trycks vanligtvis i 60 000 exemplar och säljs i ungefär 30 000. Veckans nummer trycks i en upplaga på tre miljoner exemplar och innehåller åtta sidor. Den kommer även översättas till 16 språk.