Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

"Tänk om jag hade en liten, liten apa..."

Publicerad 2013-05-14

Emily Bland, 6, och orangutangen Rishi, 6, har varit "bästa vänner" sedan de träffades för första gången.

Nu hotas hela vänskapen – eftersom de bokstavligt talat växer ifrån varandra.

– Det är som en nutida Djungelboken-historia, säger apans skötare Bhagavan Antle.

Den ovanliga vänskapen inleddes 2008 när fotografen Barry Bland tog med dottern Emily på ett jobb i ett djurreservat i North Carolina.

– Första gången de träffades satt de bara och lekte tillsammans - det var så sött, säger pappan Barry Bland till Daily Mail.

Han förevigade det första mötet med sin kamera - sedan dess har de båda vännerna träffats åtskilliga gånger.

"Redan väldigt stark"

Familjen bor i St Albands utanför London men har återvänt till reservatet varje år. Nyligen tog Barry det som förmodligen blir den sista bilden på vännerna.

Rishi väger nu 30 kilo och kan lyfta en fullvuxen människa. Om ett och ett halvt år väntas han väga över 60 kilo och skötaren Bhagavan Antle fruktar att han snart blir för stor för att leka med människor.

– Det är som en nutida Djungelboken. Men orangutanger växer väldigt fort och Emily växer inte i samma takt. Rishi är redan väldigt stark, säger han till Daily Mail.

Kan fortsätta träffas på nätet

Den sista bilden visar Emily och Rishi leka i en pool i Rishis reservat. Tidigare under dagen hade de picknick och åt bananer.

– Hon såg väldigt mycket fram emot att träffa honom igen, säger Barry Bland till tidningen.

Skötaren Bhagavan Antle har ännu inte sett något tecken på att Rishi har blivit mer aggressiv - men anser att det är bäst om de är ifrån varandra ett tag.

Den glada nyheten är att Rishi den senaste tiden blivit vass på att hantera datorer - nu hoppas Emily att de kan fortsätta vänskapen via en webbkamera, skriver tidningen.