”Jag hörde smällen”

Publicerad 2013-08-01

Anhållen intervjuades av tidning efter mordet i Umeå

21-åringen som sitter anhållen för dödsskjutningen i Umeå pratade med en lokaltidning på morddagen.

Anledningen: Han bor i närheten av brottsplatsen.

– Jag hörde smällen, sa han till Västerbottens-Kuriren då.

Mannen är den fjärde i raden att frihetsberövas misstänkt för mordet på den 22-åriga kvinnan i Umeå den 20 juli.

I går anhölls 21-åringen skäligen misstänkt för mordet, den lägre misstankegraden.

"Satt och spelade dataspel"

Samma dag som mordet begicks pratade han med VK i egenskap av vittne eftersom han bor i närheten av brottsplatsen - Umeå centralstation.

– Jag hade varit på krogen och kom hem runt klockan fyra på morgonen. Sen satt jag och spelade dataspel. Vid halv sju-tiden hörde jag en smäll som inte passade in i spelet. Strax därpå kom ambulanser. Jag såg platsen från mitt fönster och då gick jag ut på gatan, sa mannen till tidningen då.

Någon dag senare ska tidningen har varit i kontakt med mannen igen.

Polisen har inte velat uppge vad som gjorde att misstankarna riktades mot 21-åringen. Både hans anhöriga och vänner var i går tagna av beskedet.

– Det är ofattbart, sa en av hans kompisar till Aftonbladet.

Söker pusselbitar

Tidigt i utredningen anhölls en 26-åring och en 28-åring misstänkta för dödsskjutningen, men båda släpptes på fri fot efter en häktningsförhandling. Ytterligare en 21-årig man har också suttit anhållen och släppts.

– De är inte helt avförda från utredningen än. Vi har några åtgärder kvar så får vi se om de blir avförda sen eller inte, säger Peder Jonsson, informatör på Umeåpolisen.

Enligt honom går utredningen framåt, men polisen har fortfarande inte helt klart för sig varför den 22-åriga kvinnan befann sig vid centralstationen när hon sköts.

– Vi har fått in flera tips och iakttagelser från allmänheten, men vi fortsätter att lägga pusslet så vi är fortfarande intresserade av iakttagelser. Det finns detaljer vi inte har, säger Peder Jonsson.