Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Tidigare Trumpmedarbetaren: Han saknar empati

Tina Magnergård Bjers/TT

Uppdaterad 10.05 | Publicerad 2024-08-20 22.00

Den tidigare Trumpmedarbetaren Stephanie Grisham i talarstolen på Demokraternas konvent.

– Bakom stängda dörrar hånar han sina anhängare. Han har ingen empati och ingen moral.

Den tidigare Trumpmedarbetaren Stephanie Grisham rev ner applåder när hon gav sin syn på Republikanernas Donald Trump på Demokraternas konvent i Chicago.

Dag två på partikonventet var förvisso paret Obamas och Kamala Harris make Doug Emhoffs. Men Donald Trump skuggar partimötet, flera högprofilerade republikaner intog scenen under kvällen.

Den första var Stephanie Grisham, som var pressekreterare under Donald Trumps tid som president och även stabschef för den dåvarande första damen Melania Trump.

Kritisk mot Trump

En allvarlig Grisham presenterade sig som en tidigare ”del av Trumpfamiljen”. Hon visade skärmdumpar på hur hon den 6 januari 2021, när Trumpanhängare stormade Kapitolium, via sms försökte uppmana Melania Trump att säga att våld inte hörde samman med fredliga protester.

– Svaret blev nej. Jag blev den första att säga upp mig den dagen.

Efter uppsägningen har Grisham varit kritisk mot sin tidigare chef. Nu lovar hon att hon ska rösta på Kamala Harris i höstens val som står mellan Harris och Trump.

Även borgmästaren i Mesa i vågmästarstaten Arizona, republikanen John Giles, framträdde på partimötet.

– Jag måste erkänna något, jag har varit republikan hela mitt liv, sade han.

– Men jag känner mig mer hemma här än i dagens republikanska parti. Vi behöver en vuxen i Vita huset, fortsatte Giles och tillade att när Trump valdes till president 2016 såg alla att det var som att inte ha en vuxen där.

Första herre?

Tisdagens tema i Chicago var ”En djärv framtidsvision”.

Barack och Michelle Obama var landets presidentpar mellan 2009 och 2017. Doug Emhoff är advokat och kan komma att skriva historia som den första i USA med titeln första herre.