Här kastar DHL paket vid svenska butiken

Publicerad 2014-11-11

Övervakningsfilmen från ett svenskt DHL-ombud visar hur paketen lastas och lossas.

Eller snarare: Kastas och krossas.

– Jag sa upp avtalet med dem omedelbart när jag såg hur de hanterade paketen, säger butikschefen.

Filmen från lastbryggan i en livsmedelsbutik i Mellansverige spelades in i augusti i år och visar hur DHL-försändelserna kastas från lastbilen in till lastkajen.

Personalen slänger paketen helt utan hänsyn till ömtåligt innehåll.

– Jag hade varit irriterad på dem ett bra tag. Vi har länge märkt att saker skadats och gått sönder i hanteringen. Till och med tåliga grejer som golfklubbor har kommit fram mer eller mindre avbrutna, säger butikschefen som vill vara anonym men tycker att bilderna talar för sig själva.

”Jäkla oseriöst”

För bara några dagar sedan publicerades ett videoklipp som visar hur DHL-personal slänger paket på en flygplats i Australien. Filmklippet väckte starka reaktioner över hela världen.

Den svenska butikschefen har nu valt att offentliggöra sin övervakningsfilm för att visa att liknade vårdslös hantering förekommer även i Sverige.

– Jag tycker det är så jäkla oseriöst. Självklart blir kunderna sura och det slår tillbaka på oss som ombud, säger han.

DHl ska utreda

DHL har fått ta del av övervakningsfilmen från Sverige redan i går och återkommer med en kommentar på morgonen.

– Vi arbetar för att vår servicenivå ska vara väldigt hög och att godset ska hanteras enligt vår standard. Hanteringen som visas i videon är inte i linje med den standard som DHL erbjuds. Vi ser allvarligt på händelsen och är något som vi självklart ska utreda, säger Emmelie Johansson, marknads- och kommunikationschef på DHL freight.