Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Inga synliga skador på vakten som sköt Trayvon Martin, 17

Publicerad 2012-03-29

Ny video ger nya uppgifter i fallet om dödsskjutningen

Han hävdade att Trayvon Martin slagit ner honom och brutit hans näsa.

Men på en ny video syns inga synliga skador på vakten George Zimmerman som sköt 17-åringen till döds.

Dödsskjutningen har vållat uppmärksamhet och rabalder upp på presidentnivå i USA.

Nu kommer nya detaljer rörande Trayvon Martins död.

I en video från en bevakningskamera syns skytten George Zimmerman, 28, handfängslad kliva ur en polisbil och blir sedan visiterad innan han leds vidare genom en dörr.

Inga synliga skador

I den knappt 1,5 minut långa filmen syns inga synliga skador på Zimmerman som strax därinnan skjutit ihjäl Trayvon Martin. En polis syns också undersöka hans bakhuvud.

28-åringen har hävdat att han sköt Trayvon i självförsvar efter att ha blivit överfallen och nedslagen med en bruten näsa som resultat. En initial polisrapport uppgav att Zimmerman blödde från bakhuvudet och näsan, skriver ABC News.

Dödsskjutningen i Sanford, Florida, har fått enorm uppmärksamhet i USA och demonstrationer har genomförts i städer över hela landet. Aftonbladet har tidigare rapporterat om hur en organisation utfärdat en belöning för den som tillfångatar den frisläppte Zimmerman.

Den nya videon lär inte få debatten att minska, inte heller det faktum att Zimmerman efter det påstådda överfallet aldrig uppsökte sjukvård.

Hävdar motsats

Hans advokat hävdar fortfarande bestämt att näsan hade brutits när de två stötte samman, enlgit ABC News.

Det håller inte Martins familj med om.

– Det ser förvisso inte ut som en man som har en bruten näsa och har fått huvudet dunkat i asfalten gång på gång, säger Benjamin Crump, en medborgarrättsadvokat som representerar Matins familj, enligt TT.