Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Antonia, Toini

Hon hotades av Säpoman

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-08-17

Angela, 24: Jag var livrädd att han skulle våldta mig

En 33-årig man på Säpo har åtalats för att ha ofredat och förföljt fotomodellen Angela Aldén, 24.

Mitt i natten tryckte han upp henne mot väggen intill en krogtoalett.

- Jag var livrädd för honom, ibland tänkte jag ta med en kniv när jag gick hem, säger Angela Aldén.

sexattackerad Angela Aldén, 24, förföljdes och trakasserades av en man som jobbar för säkerhetspolisen (Säpo). Mannen har erkänt, men säger att han inte vet vad som flög i honom.

Angela Aldén arbetar på krogen Anchor i Stockholms innerstad och har under åren gjort sig känd både som fotomodell och artist. I tv-såpan "Nalles show" på Kanal 5 hade hon bland annat en av huvudrollerna som showens diva, Lola.

Den 30 april i våras, under ett av sina skift på Anchor, såg Angela Aldén Säpomannen för första gången. Hon skulle ta en öl efter jobbet och tog en taxi till en nattklubb. Där dök mannen upp igen och ville prata med henne. Bland annat berättade han att han jobbade för Säpo.

Upptryckt mot väggen

Angela tyckte att mannen var obehaglig och försökte få honom att sluta. Till slut gick hon därifrån. Vid en toalett hann han ikapp henne.

- Han tog ett hårt tag med sina händer runt mina handleder och tryckte upp mig mot väggen i hörnet vid toaletten. Det var väldigt obehagligt. Jag blev livrädd.

Hon lyckades krångla sig ur greppet och bestämde sig för att åka hem. Men mannen följde efter henne till pendeltåget. Hon puttade ut honom ur vagnen men han kom in genom en annan dörr, satte sig vid henne och försökte få hennes telefonnummer.

När hon klev av följde han efter.

- Jag var livrädd, jag visste inte vad han skulle göra. Ska han våldta mig, tänkte jag.

Larmade polisen

På kvällen den 10 juli kom Säpomannen tillbaka till restaurang Anchor. En säkerhetsvakt uppmanade henne att ringa polisen. På restaurangen greps mannen av polisen. Han har erkänt, men säger i förhör att han inte minns vad som hände.

- Jag blev intresserad av henne, hon är attraktiv kvinna.

Lennart Håård