Blixthalka i hela Sverige

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-01

Flera olyckor inrapporterade – Vägverket varnar trafikanter

Nattens snöfall ställer till det rejält i trafiken på flera håll i landet.

Flera olyckor har inträffat under morgontimmarna i bland annat Göteborgs- och Stockholmsområdet.

Vägverket varnar för besvärligt väglag i hela landet.

I Västra Götaland var de stora vägarna hårdast drabbade. Vid halv sju-tiden voltade en personbil på E20 mellan Hästeryd och Ingared. Inga personskador rapporterades, men olyckan stoppade upp trafiken.

En halvtimme senare voltade ytterligare en bil på E6 vid Hisingen i Göteborg.

– En person fördes med ambulans till sjuhus med det är oklart hur pass allvarligt skadad personen är, säger Pia Goksöyr, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

En person skadades också när en lastbil körde in i en bil på E 6 i höjd med Liseberg i Göteborg tidigt på morgonen.

Lastbil välte

På riksväg 44 i Båberg utanför Trollhättan välte en lastbil strax före sextiden. Bilen och släpet la sig i mitten av vägbanan, men trafiken kunde köra förbi på sidorna.

I Stockholmsområdet orsakade halkan också en hel del problem under måndagsmorgonen. Vid Eugeniatunneln snurrade en bil runt och blockerade vägbanan strax efter femtiden.

– En person fördes till sjukhus med ambulans, men personen ska inte vara allvarligt skadad, säger Christina Johansson, presstalesperson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Vägverket varnar

Ytterligare ett antal olyckor inträffade under morgontimmarna, men inga allvarliga personskador har rapporterats.

Vägverket varnar för besvärligt väglag och halka i hela Sverige. Värst blir det längs östkusten och på Gotland. Bilister ute på vägarna uppmanas att ta det mycket lugnt på vägarna.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Värmland. En decimeter snö väntas komma under dagen. SMHI varnar också för stark kyleffekt på grund av hårda vindar på kalfjället i Lapplandsfjällen.

Följ ämnen i artikeln