Obama tappade tåla- modet med fotograferna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-01

Bad att få vara iifred under halloween-promedad med dottern

CHICAGO. Med tre dagar kvar till presidentvalet tog Barack Obama i går kväll en paus från kampanjen. Då passade han på att gå på ”trick or treat”-promenad med sin dotter i hemstaden Chicago.

Barack Obama hängde av sig sin mörka kostym och slips på fredagskvällen. Iklädd en sportig jacka, lediga byxor och solglasögon tog han sin dotter Sasha i handen och gick ut på en Halloween-runda i hemstaden Chicago.

Det märktes tydligt att han inte ville ha med sig den vanliga svansen av fotografer och journalister.

När pressen blev för närgången tappade Obama för en stund sitt omtalade tålamod.

Märkbart irriterad

– Okej, nu räcker det. Ni har fått era bilder, sa den märkbart irriterade presidentkandidaten när han gick längs 50th Street tillsammans med sin sjuåriga dotter.

Barack Obama har haft med sig sin fru och sina barn vid många tillfällen under det senaste årets kampanj och ofta visat upp papparollen för pressen. Men den här kvällen lät han förstå att han inte var på humör för att ställa upp för någon intervju. Till slut började Obama att småspringa med sin dotter i handen för att få en lucka mellan sig och fotoblixtarna.

Privat fest

Promenaden slutade hemma hos Barack Obamas vän Marty Nesbitt som hade arrangerat en privat Halloweenfest för presidentkandidatens familj.