Macron godkänner regeringens avgång

TT-AFP

Uppdaterad 18.34 | Publicerad 17.07

Frankrikes president Emmanuel Macron, till höger, och den numer före detta premiärministern Gabriel Attal vid en ceremoni på Frankrikes nationaldag den 14 juli.

Frankrikes president Emmanuel Macron har accepterat regeringens avgång. Samma uppsättning ministrar kommer däremot att leda en övergångsregering.

Avgående premiärminister Gabriel Attal har ombetts leda den övergångsregering som ska hantera dagliga frågor fram tills en ny regering kommit på plats.

Efter valet den 7 juli gick vänsterkoalitionen vinnande ur matchen, men säkrade för få platser i parlamentet för att bilda en majoritetsregering.

Beskedet kommer efter att Macron på tisdagen hållit ett första ministermöte sedan hans mittenkoalition förlorade valet i början av juli.

Vänsteralliansen NFP – som består av vänsterpartiet Okuvade Frankrike, Socialistpartiet, franska kommunistpartiet och det gröna partiet Ekologisterna – fick 193 av de 577 platserna i parlamentet.

Veckorna efter valet har präglats av interna strider och gruppen har fortfarande inte enats om en premiärministerkandidat.