Aftonbladet

Dagens namn: Alfons, Inez

Northvolt: Dödsfallet inte kopplat till jobbet

Uppdaterad 15.01 | Publicerad 12.04

Polisen gick tidigare i dag ut med information om att ytterligare en anställd på Northvolt dött mellan arbetspassen vid batterifabriken i Skellefteå.

Northvolt tillbakavisar nu att dödsfallet kan vara kopplat till arbetet.

”Jag har nu fått bekräftat av polisen att det dödsfall som de refererar till är en kollega som omkom efter en tragisk drunkningsolycka som inträffade på fritiden”, uppger Northvolts presstalesperson Matti Kataja.

Under året har tre personer som var anställda på Northvolt dött oförklarligt mellan sina arbetspass på fabriken i Skellefteå.

Under förmiddagen kom polisen med besked om att ännu ett dödsfall utreds ihop med de tre andra.

Men Northvolt meddelar nu att personens död inte hade med jobbet att göra utan att det rörde sig om en drunkning som skett på fritiden.

”Det vore bra om polisen kunde varit tydliga med detta för att undvika spekulationer då uppgifterna självklart skapar oro och leder till ytterligare ryktesspridning”, uppger Northvolts presstalesperson Matti Kataja i ett mejl.

Utredningen gällande de tre andra fallen är inte klar.

– Vi väntar på analyserna, det är de som i slutändan kan fälla något avgörande. Antingen så har de hittat något, eller så har de inte det, säger Patrik Åström.

Det akuta sjukdomstillbudet inträffade på fabriken. Det är inte klart om detta kommer att omfattas av utredningen eller inte.

ANNONS