Polisen utreder misstänkt brott på Northvolt

Uppdaterad 20.15 | Publicerad 18.57

Ett rör small till och en kemisk vätska sprutade upp i ansiktet på en anställd, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Nu utreder polisen ytterligare en incident på batterifabriken Northvolt.

– Vi har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson på polisen.

Olyckan inträffade i söndags eftermiddags på Northvolts batterifabrik i Skellefteå.

Enligt uppgifter till Aftonbladet höll en anställd på med rengörningsarbete av ett rör. Plötsligt uppstod ett övertryck och röret small till och en kemisk blandning med bland annat lösningsmedlet NMP sprutade upp i ansiktet på den anställde.

Den anställde bar ansiktsmask men det hjälpte inte. Enligt Aftonbladets uppgifter fanns det en glipa mellan masken och en huvan och den anställde fick kemiska brännskador i pannan.

Ska hålla förhör

Polisen bekräftar i stora delar Aftonbladets uppgifter.

– Mannen höll på med rengöringsarbete och fick av någon anledning brännsår på pannan. Han fick uppsöka sjukvård, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson på polisen region Nord.

Hon har inga uppgifter om hur omfattande skador mannen fick.

Polisen ska hålla förhör med mannen, Northvolt och eventuella vittnen. Händelsen utreds som misstänkt arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada.

Oförklarliga dödsfall

Northvolts fabrik i Skellefteå har varit mycket omskriven de senaste månaderna, detta efter att flera anställda oförklarligt dött. Dödsfallen är under polisutredning, den väntas inte bli klar förrän senare i höst.

– Det finns inget nytt att berätta om den utredningen i nuläget, säger Glaas.

Aftonbladet har sökt Northvolt för en kommentar om den nya utredningen. Kommunikationschefen säger att han inte känner till händelsen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln