Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Polis misstänks ha ätit av mordoffer

Publicerad 2013-11-29

Han misstänks ha styckat en man och ätit delar av offrets kropp.

I veckan greps en polisanställd tysk 55-åring för det bestialiska brottet.

Nu uppger polisen att offret ville bli dödad och äten.

Detlev, 55, från Dresden och en 59-årig man från Hannover träffades genom en internetsida för människor som intresserar sig för tortyrsex.

Bara runt en månad senare var 59-åringen död, uppger polisen enligt AP.

Är polisanställd

Mannen anmäldes saknad och när polisen började utreda försvinnandet kom man Detlev på spåren.

Via internetsidan kunde polisen se att de två männen haft kontakt och att de chattat om bland annat kannibalism. Enligt brittiska Daily Mail ska Detlev "vara besatt av kannibalism" och polisen uppger att offret ska ha fantiserat om att bli dödad och äten, skriver nyhetsbyrån AP.

I onsdags greps Detlev på sin arbetsplats – polisens kriminaltekniska laboratorium. Enligt tyska Bild ska 55-åringen vara expert på att analysera handskriven text.

Polisen misstänker att 55-åringen torterade och knivhögg sitt offer till döds i sin bostad i bergskedjan Erzgebirge utanför Dresden i östra Tyskland den 4 november i fjol.

Erkänner mord

Detlev ska sedan ha styckat kroppen och grävt ner kroppsdelarna i sin trädgård.

Men vissa kroppsdelar saknas – och polisen uppgav i dag att det finns indikationer på att Detlev ätit delar av 59-åringens kropp.

Efter gripandet vallades Detlev vid sin bostad och han ska då ha pekat ut för polisen var han grävt ner kroppsdelar, skriver AP.

Enligt Bild erkände 55-åringen mordet när han greps, men han förnekar att han ätit delar av kroppen.

Polisen uppger att man ännu inte vet om 55-åringen planerat att döda sitt offer eller om något gick snett när de två levde ut sina fantasier, skriver BBC.