Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Tågförseningarna fortsätter hela veckan

Publicerad 2014-01-08

Urspårningen söder om Stockholm ställer till det för tågresenärer också i dag.

Och så kommer det att fortsätta.

Först i början av nästa vecka väntas trafiken att rulla som normalt.

Posttåget som spårade ur mellan Stuvsta och Huddinge under natten mot tisdagen kunde inte bärgas i morse på grund av att regn gjorde det halt på olycksplatsen. I stället ska bärgningsarbetet fortsätta under onsdagskvällen.

Fortfarande går bara två av fyra spår vid platsen att använda och fortsatta störningar i tågtrafiken väntas.

”Håll er uppdaterade”

Både gods- och resandetrafiken, pendel-, regional- och fjärrtåg, från Stockholms central och söderut via Älvsjö/Flemingsberg påverkas av händelsen, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Tillsammans med tågföretagen har myndigheten kommit fram till en plan över hur trafiken ska läggas upp, men först på måndag nästa vecka tror man att tågtrafiken kan rulla normalt igen.

– Prognosen uppdaterar vi givetvis under veckan om det skulle bli några förändringar. För tågresenärer gäller det att hålla sig informerad om trafikläget via järnvägsföretagen webbplatser eller ta del av information på Trafikverkets webbplats, säger Kenneth Stjerndorff på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Tåg kan ställas in

Enligt SJ:s pressjour passerar all trafik söderut, utom tågen mot Karlstad, olycksområdet och för tågen till Göteborg och Malmö kan det betyda förseningar upp till 20 minuter, skriver TT.

Eftersom trafiken till Karlstad går via Västerås kan tågen blir runt en timme försenade och tågen till och från Eskilstuna vänder, precis som i går, i Södertälje. Vissa regionaltåg mellan Hallsberg och Stockholm kan komma att ställas in under dagen, uppger nyhetsbyrån.

SL meddelar på sin hemsida att pendeltågstrafiken mellan Stockholm C och Tumba är reducerad. Uppsalapendeln är, liksom under gårdagen, inställd på sträckan Älvsjö-Tumba.