Ökade väljartvivel om Bidens förmågor

Lars Larsson/TT

Publicerad 2024-07-01 05.56

President Joe Biden har inte den mentala och fysiska förmåga som krävs för att vara president, enligt 72 procent av tillfrågade väljare i en opinionsundersökning. 49 procent ger Donald Trump det omdömet.

Familjen och Joe Biden själv vill att han fortsätter för att försöka bli omvald till president. Men tvivlen på Bidens förmågor att klara jobbet ökar bland väljarna, enligt en ny opinionsundersökning.

Undersökningen har gjorts av tv-kanalen CBS och Yougov efter Bidens tv-debatt med Donald Trump den 27 juni. Den ger vid handen att 72 procent av de tillfrågade personerna, registrerade som väljare, svarat nej på frågan om Biden har de mentala och kognitiva förmågor som krävs för jobbet som president. I början av juni svarade 65 procent nej på samma fråga.

49 procent av de tillfrågade anser att Bidens utmanare Donald Trump saknar de mentala och kognitiva förmågor som krävs för att vara president.

Av Demokraternas väljare anser 46 procent att han inte ska ställa upp för omval, 54 procent att han ska det. I februari svarade 36 procent att han inte borde ställa upp.