Drönarattack under ryska firandet

Publicerad 2022-07-31

Ukrainska drönare har bombat en flottbas på Krimhalvön, enligt Ryssland.

Attacken kommer mitt under den ryska helgdagen ”Marinens dag”.

– Ukrainska nationalister beslutade sig för att förstöra firandet, säger den ryske guvernören guvernören Mikhail Razvozhayev.

Följ ämnen
Ukraina

Fem personer ska ha skadats i samband med drönarattacken mot den ryska Svarta havsflottans högkvarter i Sevastopol, enligt guvernören på den annekterade Krimhalvön.

Bilder som publicerats på Telegram visar blodstänk och krossat glas utanför entrén till basen. Samtliga av de skadade ska arbeta på högkvarteret.

Nu meddelar Mikhail Razvozhayev att det planerade firandet av den ryska heldagen ”Marinens dag” ställs in av säkerhetsskäl.

– Den här morgonen beslutade sig ukrainska nationalister för att förstöra firandet av ryska flottans dag i Ryssland, säger guvernören Mikhail Razvozhayev enligt AFP.

– Jag uppmanar er att ta det lugnt och hålla er hemma om det är möjligt.

Ukraina har ännu inte kommenterat anklagelserna om attacken, men en talesperson i Odessa hävdar att det rör sig om en fejkad attack från Ryssland, rapporterar The Guardian.

Putin till Sankt Petersburg

Attacken är det senaste bakslaget för Svarta havsflottan i kriget mot Ukraina. I mitten av april sänktes flaggskeppet ”Moskva” efter en ukrainsk robotattack, och därefter sprängdes även ett stort landstigningsfartyg i Bedjansk

President Vladimir Putin har själv rest till Sankt Petersburg för att fira på Östersjöflottans högkvarter.

Följ ämnen i artikeln