Tv-stjärnans chaufför – också sexmisstänkt

Publicerad 2013-10-26

Brittiska tv-stjärnan Jimmy Savile är en av landets allra värsta pedofiler.

Nu misstänks hans förra chaufför Ray Teret, 72, för att ha våldtagit flickor, enligt BBC.

Jimmy Savile var en av Storbritannienas mest folkkära personligheter och ledde bland annat musikprogrammet "Top of the pops".

Efter hans död i oktober 2011 uppdagades det att han i 54 års tid förgripit sig på hundratals barn. I dag ses han som en av landets värsta pedofiler.

Enligt flera brittiska medier misstänks nu Saviles chaufför Ray Teret för att ha samma läggning, enligt flera brittiska medier.

Jobbade innan som DJ

Ray Teret, 72, har åtalats på 32 punkter, exempelvis 15 fall av våldtakt mot barn och flera fall av sexuellt utnyttjande av barn, uppger Sky news.

Chauffören har tidigare jobbat som DJ på radion på 60-talet. De misstänkta övergreppen ska ha skett någon gång mellan 1962 och 1996, enligt polisen i Manchester rapporterar BBC.

– Det har varit en komplex utredning som började i oktober 2012 när en första anmälan kom in, säger Graham Brocks på Manchesterpolisen.

Greps tidigare i veckan

Teret greps redan i november förra året men släpptes mot borgen.

Polisen uppger att chaufförens brottsmisstankar på inget sätt är sammankopplade med Jimmy Saviles dåd.

– Det är nu viktigt att vi inte gör några ytterligare kommentarer och låter den rättsliga processen ha sin gång obehindrat och utan påverkan, säger Brocks enligt flera brittiska medier.

Teret greps tidigare i veckan och ska ställas inför rätta den 15 november.