Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Grannen: Det ligger en man på marken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-29

Grannen vaknade av en smäll.

När han tittade ut såg han Tiger Woods kraschade Cadillac och ringde larmnumret 911.

– Det ligger en man på marken, han är medvetslös, sa grannen enligt tidningen The Wall Street Journal.

hit – men inte längre Polisen vill prata med Tiger Woods – men har två gånger blivit stoppade. I fredags kväll öppnade hustrun Elin dörren och hävdade att maken sov och inte ville bli störd. Polisen gjorde i går kväll ett nytt försök, men fick beskedet av Tiger Woods agent att den schemalagda intervjun skjutits upp ytterligare en dag.

På söndagskvällen ska polisen i Florida göra ett tredje försök att förhöra golfstjärnan om den nattliga olyckan som slutade med att han låg blödande på marken och fick föras till sjukhus.

Vid de tidigare två försöken har Woods vägrat att uttala sig. I nuläget är han inte misstänkt för något brott och har därför rätt att neka till förhör.

Polisen avser också att hålla ett förhör med Tiger Woods svenska hustru Elin Nordegren.

– Vi betraktar henne som ett vittne och vill därför prata med henne också, säger Kim Montes vid Florida Highway Patrol till Daily Mail.

”Makarna grälade”

Omständigheterna kring olyckan är fortfarande mycket oklara, men enligt en rad amerikanska medier ska händelsen ha föregåtts av ett gräl mellan Tiger Woods och Elin Nordegren.

Klart står att Tiger Woods brådstörtat lämnade huset vid 02.25 på natten. Han satte sig i sin Cadilac Escalade, men kom inte långt. Efter bara ett 20-tal meter körde han in i en brandpost. Därefter krockade han med ett träd på en intilliggande tomt.

Grannen larmade

En granne i området Isleworth vaknade, enligt tidningen The Wall Street Journal, av den kraftiga smällen. När han såg den kraschade bilen ringde han larmnumret 911. Samtalet kom in till larmcentralen klockan 02.28 på natten.

– Jag behöver hjälp, ska grannen ha sagt, enligt Wallstreet Journal.

– Det ligger en man på marken. Han verkar vara medvetslös, men han andas.

Fem minuter senare, klockan 02.33, var polisen på plats vid lyxvillan.

Enligt flera internationella nyhetskanaler planerar Flordia Highway Patrol att offentliggöra ett larmsamtal under söndagen.

Men det är oklart om det är en eller flera personer som har slagit larm till 911.