Sköt ihjäl Susanne – i rätten i dag

Publicerad 2013-06-24

51-åringen hävdar att dödsskotten var en olyckshändelse

”Det var en olyckshändelse”, har den 51-årige mannen sagt i polisförhör, efter att ha skjutit sin ex-sambo Susanne Hasselsjö i ryggen och i ansiktet med ett avsågat hagelgevär.

I dag hörs han i Göteborgs tingsrätt.

Han är åtalad för mord, och ska under morgonen förklara hur ”olyckshändelse” stämmer med händelserna som föregick den tidiga marsmorgonen på en parkeringsplats på Tolvskillingsgatan i Göteborg.

Hand i hand

Han sökte Susanne Hasselsjös, kontrollerade hennes mejl, hennes telefon. Han monterade en gps-puck på hennes bil och spårade bostaden hon lånat för att gömma sig. Han anlitade en privatdetektiv.

På morgonen den 1 mars smög han runt huset där Susanne hade tillbringat natten med en annan man, han såg dem vänslas över en frukost, sedan gå hand i hand mot parkeringsplatsen.

Då gick han ifatt dem bakifrån, sköt.

En ”olyckshändelse”? Det kan vara så han upplever det. Vi vet inte. Det kan vara så att han inte själv vet. I förhör sa han: ”Jag har ju ingen bra förklaring på någonting som händer den morgonen egentligen. Det är ju kaos.”

”Skulle skrämmas”

Vi kan bara hoppas att den 51-årige mannen väljer att efter absolut bästa förmåga klarlägga vad som hände. Susanne Hasselsjö var mamma till en son. Det finns släktingar, vänner.  De har rätt att få veta.

De behöver klarhet utöver det 51-åringen säger, om att han var ”jättejättearg” och skulle skrämmas med vapnet, inlindat i en sopsäck.

Ur förhöret:

.. jag petade henne i ryggen med den…

Förhörsledaren: Hur blir det då?

Ja, den gick ju av…

Beskriv, hur då …?

Ja, det small.

Bakgrund

  Susanne Hasselsjö dödades 1 mars  2013 efter att ha lämnat en 51-årig man. De hade enligt flera vittnen en ”kaotisk” relation, med svartsjuka och gräl. Susanne hade polisanmält mannen två gånger, för ofredande och misshandel, men inga åtgärder vidtogs.

  Hon ansökte om kontaktförbud, men nekades.

Efter att ha skjutit greps den 51-åriga ex-sambon tre timmar senare efter en biljakt.

  Susanne Hasselsjö är den 211:e kvinnan som dödats under 2000-talet av en man, exman eller pojkvän.

Följ vår pågående granskning: dodadekvinnor.aftonbladet.se

ANNONS