Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Chockerande upptäckten efter semestern – hittade orm i resväskan

Uppdaterad 2019-03-07 | Publicerad 2019-02-27

När Maria Boxall hittade en orm i sitt bagage trodde hon först att  den var fejk och ditlagd av någon familjemedlem velat spela henne ett spratt – tills ormen började röra på sig.

När Maria Boxall hittade en orm i hennes bagage trodde hon först att  den var fejk. Men den skottska kvinna förstod snart att det inte var ett skämt – för när hon nuddade vid den började den röra på sig, 

Hon hade oavsiktligt transporterat ormen i sin väska på flyget från australienska Queensland till Glasgow. Hon upptäckte att den gömde sig i en sko när hon packade upp sin väska i hemmet i skottska Stirlingshire. 

Ormen fördes ut i skon och togs hand av en släkting till den skottska djurskyddsorganisationen SPCA kom till undsättning. Det visade sig vara en pytonorm som är ofarlig. 

Ska överlämnas till zoo

Organisationen bekräftar händelsen. 

– Jag åkte ut på ett larm från en kvinna som hade återvänt från sin semester i Australien och som hade hittat en liten orm inuti hennes sko i hennes resväska. När jag kom dit hade ormen omhändertagits så jag tog bort den säkert från hastigheten. Vid närmare undersökning visade det sig att det var en fläckig pyton som inte är giftig.

Ormen är nu i karantän och det är tänkt att den ska överlämnas till ett zoo. 

Följ ämnen i artikeln