Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Hovrätten fastställer morddomen mot Seth Hauhia, 20

Uppdaterad 15.34 | Publicerad 13.58

Seth Hauhia, 20, döms till livstids fängelse för mordet i Hagalund.

Seth Hauhia, 20, fick livstids fängelse i tingsrätten efter att ha skjutit ihjäl en man i 35-årsåldern i Hagalund förra våren.

I dag fastställde hovrätten hans dom.

Samtidigt skärptes straffet för en tonårspojke som också dömts för mordet.

I maj 2023 uppstod en vild eldstrid mellan två grupperingar i stadsdelen Hagalund i Solna.

En man i 35-årsåldern träffades och dog senare av sina skador.

En av skyttarna Seth Hauhia, 20, övermannades, misshandlades och blev själv skjuten i benet. Filmer från platsen visar hur flera personer stampar på honom.

Den ihjälskjutne mannen tillhörde det kriminella NBA-nätverket och skjutningen var en hämnd från en av falangerna ur Hagalundnätverket, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat.

Tingsrätten dömde Hauhia till livstids fängelse för mordet. Det överklagades, men i dag slog hovrätten fast hans tingsrättsdom.

Pojke får skärpt straff

En pojke som var 16 år när dådet skedde fick drygt fem års fängelse för mord och grovt vållande till kroppsskada i tingsrätten. Nu skärps hans fängelsestraff till nio år och tio månader.

Pojken dömdes tidigare i år för mordförsök på två personer, vilket räknats in i påföljden. Den skjutningen skedde bara två veckor innan mordet i Hagalund.

32-åring får sänkt straff

Samtidigt sänks fängelsestraffet för en 32-åring man som dömdes för medhjälp till mord med två år. Han ska nu avtjäna elva år och sex månader i fängelse.

Tidigare har även en 26-årig man dömts till över 13 års fängelse för medhjälp till mord i tingsrätten.

Enligt domen ska de ha ”agerat spanare, deltagit i chattar, mottagit och agerat på order samt solidariserat sig med skyttarna.”

Polis på plats i Hagalund.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln