Misstänkt hemtjänstmördare inte psykiskt sjuk

Jonas Dagson/TT

Uppdaterad 13.59 | Publicerad 11.28

Det finns därför inga medicinska förutsättningar att överlämna mannen till rättspsykiatrisk vård, skriver Rättsmedicinalverket i sitt utlåtande till Uddevalla tingsrätt. Arkivbild.

Den man som åtalas för att ha kvävt en äldre kvinna till döds i Strömstad led inte av en allvarlig psykisk störning vid mordtillfället, skriver Rättsmedicinalverket i sitt utlåtande till Uddevalla tingsrätt.

– Det innebär att det inte finns några hinder att döma mannen till fängelse. Jag har redan i min plädering sagt att mannen borde dömas till livstid, säger chefsåklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mannen, som är i 50-årsåldern, jobbade inom den kommunala hemtjänsten i Strömstad och det var i samband med ett hembesök som mannen enligt åtalet kvävde kvinnan till döds.

Enligt åklagaren filmade mannen delar av händelseförloppet och delade sedan filmen med andra i en datorspelsgrupp på nätet.

När polisen fick kännedom om filmen hade kvinnans kropp redan kremerats, i tron att det rörde sig om en naturlig död. Enligt hans advokat nekar mannen till mord.

Rättegången återupptas den 23 juli.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln