Försvunnen 12-åring återfunnen

Uppdaterad 2015-06-16 | Publicerad 2015-06-15

Flera polispatruller är ute och letar efter den försvunne 12-årige pojken.

S:T OLOF Ett stort polispådrag letade efter en tolvårig pojke i området kring byn S:t Olof, östra Skåne, på måndagskvällen.

Pojken försvann hemifrån på söndagskvällen.

Ett dygn senare hittades han välbehållen i Malmö, uppger Skånepolisen.

Bybor och ett stort antal polispatruller söker efter en 12-årig pojke som försvann i från sitt hem i S:t Olof vid 19-tiden under söndagen. Pojken är mellanblond och cirka 150 centimeter lång. En pojke med liknande signalement ska ha observerats inne i byn strax efter 19 på söndagen och senare på väg 19 i höjd med Fågeltofta.

”Stått och liftat”

– Han ska ha stått och liftat i riktning mot Tomelilla, säger Nils Norling, pressinformatör.

Pojken ska ha gått och lagt sig tidigt på söndagen. Först på morgonen dagen efter upptäckte familjen att han var borta. De började först leta själva men larmade kort därefter polisen.

– De larmade oss under förmiddagen. Ett stort antal patruller är nu ute och söker efter pojken i området, säger Nils Norling.

Frivilliga letar

Polisen misstänker i nuläget inget brott. Familjen har efterlyst pojken på sociala medier och under kvällen gick ett stort antal frivilliga som bor i området ut för att leta efter pojken.

En helikopter har deltagit i sökandet efter pojken under kvällen.

Polisen har även tagit kontakt med organisationen Missing People.

– De kan hjälpa till att leta. Men vi avvaktar eftersom det kan vara så att pojken inte är kvar i området, säger Nils Norling.

"Var på bra humör"

Pappan Tommie Ek är orolig för att pojken ska ha gått ned sig i något kärr i skogen eller klättrat upp i ett träd och sedan fallit ner.

– Jag är rädd att han ligger medvetslös här någonstans, säger han.

Han uppger att det inte varit något bråk mellan dem när de skiljdes åt dagen innan. Familjen hade då varit på loppis.

– Han var glad och på jättebra humör för han hade fyndat på loppisen. Jag kan inte förstå varför han ska ha försvunnit, säger Tommie Ek.

Klockan 23.30 hittades pojken i Malmö. Enligt polisen är han välbehållen.

Följ ämnen i artikeln