Nätpedofilen använde ytterligare ett alias

Publicerad 2013-05-28

44-åringen misstänks för flera sexbrott mot unga – och för att ha drivit en 13-årig flicka från Kumla till självmord.

Nu avslöjar polisen ytterligare ett nätalias han kan ha använt sig av: "pelle.persson98".

Försäljningschefen misstänks ha använt sig av olika alias, som "bealarsson97" och "fotbollsboll", för att komma i kontakt med unga på nätet.

Nu uppger Örebropolisen att man upptäckt ytterligare ett alias som 44-åringen kan ha haft som täckmantel: "pelle.persson98".

Liknande brottslighet

Polisen skriver i ett pressmeddelande att det smeknamnet förekommit i en anmälan som kommit in i Västra Götaland och som rör liknande brottslighet som den mannen misstänks för.

"De kanaler polisen i nuläget känner till där ”pelle.persson98” har använts är Dayviews (Bilddagboken) samt Skype", skriver Örebropolisen.

Samtidigt uppmanar man alla som haft kontakt med "pelle.persson98" att kontakta polisen.

Åklagaren Pia Åsberg, som leder förundersökningen, säger att man är "helt säker" på att samma person ligger bakom de tre aliasen och att man misstänker att det är 44-åringen. Hon vill dock inte berätta hur man vet att samma person står bakom de tre smeknamnen.

Polisen kom 44-åringen på spåren sedan en 13-årig flicka från Kumla tog sitt eget liv efter att hon ska ha blivit sextrakasserad av honom på nätet.

"Hade inte kunnat förutse det"

I slutet av april häktades mannen också för våldtäkt mot barn och försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, brott som enligt åklagaren ska ha skett "under tiden mitten av april till 17 juni 2012" på den ort i Västsverige där mannen är hemmahörande.

Sammanlagt har omkring 30 polisanmälningar kommit in mot mannen och han misstänks för en rad olika brott.

Anade ni att utredningen skulle växa så här mycket?

– Vi hade inte kunnat förutse det, annat än att ana kanske. Den här typen av brottslighet är ju att man har ett flertal kontakter med barn och ungdomar, säger Pia Åsberg.

Hur många fler anmälningar tror ni kan komma in?

– Det kan ju bli jättemånga eller en till. Det går inte att säga.

Tror ni att han använt sig av fler alias?

– Det kan jag inte svara på.

Pia Åsberg berättar att de flesta anmälningarna kommit in i Västra Götaland men att mannen misstänks för brott mot unga över hela landet. Polisen förhör alla målsäganden samtidigt som man håller förhör med vittnen. Dessutom pågår den tekniska undersökningen.

När eventuellt åtal kan väckas vet inte Pia Åsberg i nuläget.

– Det beror lite på hur många fler anmälningar som kommer in. Det är svårt att säga när vi inte vet omfattningen, säger hon.

ANNONS