Hotade om våld – sköts i magen av polis

Publicerad 2013-04-01

En man i Arvika ringde 112 och hotade döda alla boende på en adress.

Sedan högg han med kniv mot en av poliserna som kom till platsen – och sköts själv i magen.

Strax efter midnatt under natten mot måndagen slog mannen, som är i 45-årsåldern, larmnumret. Polisen skriver på sin hemsida att mannen hotade avrätta alla på en adress i Arvika.

Hotade skära halsen av sig

Fyra poliser åkte till mannens lägenhet, men han vägrade öppna dörren och sa att han skulle skära halsen av sig om de kom in.

Mannen ansågs må psykiskt dåligt och det fattades ett beslut om att han skulle omhändertas. Därför bröt poliserna upp dörren till mannens lägenhet och gick in.

Han ska då ha kommit emot dem med kniv och jagat ut poliserna ur bostaden samtidigt som han högg med kniven mot en av polismännen – utan att träffa. Att han sprejades med pepparsprej vid två tillfällen ska inte ha gett något resultat.

Opererades under natten

En av polismännen hann inte undkomma mannen utan trängdes in i ett hörn i trapphuset. När mannen kom emot honom och högg mot honom med kniven avlossade polisen sitt tjänstevapen.

Mannen träffades i magen och fördes till sjukhuset i Karlstad för operation. Enligt Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, är mannen inte livshotande skadad, skriver TT.

Han misstänks nu för mordförsök.

Polisen som sköt honom klarade sig utan skador och ska nu utredas internt.

Trapphuset spärrades under natten av för teknisk undersökning.