Aftonbladet

Dagens namn: Alfons, Inez

Northvolt: Nytt dödsfall ej kopplat till bolaget

TT

Uppdaterad 15.21 | Publicerad 12.15

Under tisdagen bekräftade Northvolt att en anställd dött i en drunkningsolycka. Arkivbild.

Ytterligare en anställd vid Northvolts batterifabrik i Skellefteå har dött mellan arbetspassen, uppger polisen. Det nya dödsfallet ska ha inträffat i juli och har ingen koppling till Northvolt.

Polisen utreder sedan tidigare tre oförklarliga dödsfall bland de anställda.

Under tisdagen bekräftar Northvolts kommunikationschef Matti Kataja i ett pressmeddelande att ytterligare en anställd har dött. Men han säger också att det nya dödsfallet inte har någon koppling till företaget.

”Jag har nu fått bekräftat av polisen att det dödsfall som polisen refererar till är en kollega som omkom efter en tragisk drunkningsolycka som inträffade på fritiden, utanför arbetet, under juli månad.” skriver han i pressmeddelandet.

Matti Kataja menar också att polisen borde ha varit tydliga med detta i sitt pressmeddelande om dödsfallet för att undvika spekulationer. Detta då uppgifterna skapar oro och leder till ytterligare ryktesspridning.

Polisen utreder sedan tidigare tre oförklarliga dödsfall som drabbat tre olika män som arbetade på fabriken.

De tre tidigare dödsfallen inträffade i de anställdas hem inom loppet av ett halvår. I januari hittades en 33-årig trebarnsfar död i sin säng efter ett kvällspass på Northvolt. En månad senare hittades en 19-åring, som även han jobbade på fabriken, död i sin säng. I juni hittades en man i 60-årsåldern död på sin balkong efter jobbet.

ANNONS