Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lilian, Lilly

Ellie Goulding prisad på svensk miljögala

Publicerad 19.15

Årets pristagare Ellie Goulding tar emot The Perfect World Foundation Award under en gala på Börsen i Göteborg.

Sångerskan Ellie Goulding prisades för sitt hållbarhets- och miljöengagemang av den svenska organisationen The Perfect World Foundation vid en gala på Börsen i Göteborg.

– Ingen är perfekt. Att vara en popstjärna är inte att leva ett hållbar liv. Men jag försöker göra vad jag kan, sa hon i sitt tacktal.

Följ ämnen

Den brittiska popstjärnan Ellie Goulding kan nu sälla sig till samma gäng som David Attenborough, Jane Goodall, Kristin Davis och Greta Thunberg som samtliga erhållit priset tidigare.

”Med över 18 miljoner sålda album och 140 miljoner singlar globalt, vilket resulterat i 23 miljarder streams, har Ellie Goulding utnyttjat sin betydande närvaro i sociala medier med över 50 miljoner följare för att främja miljöfrågor. Hennes roll som global goodwill-ambassadör för FN:s miljöprogram (UNEP) och hennes aktiva deltagande i stora miljötoppmöten, inklusive tre COP-möten, understryker hennes engagemang i dessa frågor” står det i prismotiveringen från den svenska Miljö- och hållbarhetsorganisationen.

Grundarna av The Perfect World Foundation,  Lars och Ragnhild Jacobsson, tillsammans med Ellie Goulding och hertiginnan av York, Sarah ”Fergie” Ferguson.

Inför 200 gäster och artister emottog den brittiska popstjärnan en specialdesignad noshörning från ett känt svenskt glasbruk.

– Vi vet alla att vi drivit planeten till ruinens brand och vi kan inte längre blunda för detta faktum. Och om vi inte gör något åt det nu kommer ekosystem och allt liv på jorden att sättas på spel. Jag försöker på mina plattformar upplysa och göra skillnad, säger Ellie som under flera år varit FN-ambassadör och talat på flera COP-möten.

The Perfect World Foundation arbetar för att bevara den biologiska mångfalden  både lokalt och globalt. Sammanlagt stödjer organissationen idagsläget 80 olika projekt.

Följ ämnen i artikeln