Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Slängdes av tåget – mördades några timmar senare

Publicerad 2014-01-10

Konduktören slängde av 25-åringen i Falkenberg vid 21.30-tiden.

Drygt nio timmar senare hittades mannen mördad.

– Han kunde inte uppvisa någon giltig biljett och det var därför han befann sig i staden, säger Tommy Nyman på Hallandspolisen.

Det var i söndags morse strax innan klockan 7 som en privatperson hittade den avlidne 25-åringen i centrala Falkenberg. Mannen låg på Ågatan utanför Grand hotel. Polisen inledde samma dag en förundersökning om mord.

Flera intressanta tips

– Mannen var utsatt för kraftigt yttre våld. Han har skador och omständigheter i övrigt som gör att vi misstänker att han bragts om livet, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef vid Hallandspolisen.

Polisen kunde senare på kvällen anhålla en man i 50-årsåldern, skäligen misstänkt för mordet men mannen släpptes senare.

– Misstankarna mot honom kvarstår emellertid. Vi väntar just nu på provsvar, säger Tommy Nyman på polisen i Halland.

Polisen har under hela utredningens gång varit mycket angelägen om att komma i kontakt med vittnen och personer som kan ha iakttagit den 25-årige mannen på lördagskvällen och natten mot söndagen.

– Vi har fått in flera intressanta tips. Vi har en iakttagelse av mannen strax före klockan ett och en annan vid tvåtiden på natten. Båda i centrala Falkenberg. Vi försöker nu kartlägga de sista timmarna innan han anträffades död.

Dödsorsaken fastställd

Polisen vet nu också hur 25-åringen blev bragd om livet.

– Vi känner till dödsorsaken men av utredningstekniska skäl vill inte gå ut med det i nuläget, säger Tommy Nyman.

Enligt polisen är det slumpen som avgjort att 25-åringen, som är hemmahörande i Göteborg, befunnit sig i den halländska kuststaden.

– Han blev avvisad från ett tåg på väg söderut. Han kunde inte uppvisa någon giltig biljett och det var därför han befann sig i staden.

Ingen person utöver mannen i 50-årsåldern är delgiven misstanke i ärendet.

Inga kända hotbilder

Det är fortfarande oklart var brottsplatsen är belägen. Polisen väntar nu på ytterligare provsvar, bland annat gällande det blod som hittats på Stortorget och på angränsande gator i de centrala delarna av staden.

– Utifrån det kan vi kanske kartlägga hur han har rört sig samt när och hur han tillfogats sina skador.

I nuläget känner polisen inte till om det funnits någon hotbild mot 25-åringen.

ANNONS