Dyker i hamnen efter mordet på flickan

Uppdaterad 20.14 | Publicerad 17.25

Kustbevakningen dyker just nu i centrala Landskrona.

Insatsen har koppling till mordet på en 14-årig flicka.

– Dykningen beror på att vi har fått information som gör att vi behöver dyka där, säger Kenth Pehrsson utredningsledare.

Ett stort område av hamnbassängen utanför Öresund hotell i Landskrona är avspärrat. Kustbevakningen är på plats och genomför en dykinsats med anledning av mordet på en 14-årig flicka.

Polis uppger till Aftonbladet att man har fått uppgifter som gör gällande att det kan finnas något som är viktigt för utredningen – just på den här platsen.

”Fått information”

– Dykningen beror på att vi har fått information som gör att vi behöver dyka där. Men vad vi har fått för information tänker jag inte kommentera, säger Kenth Pehrsson, utredningsledare.

Exakt vad det är man letar efter är man, av utredningsskäl, förtegen om.

– Vad vi letar efter är vi inte beredda att kommentera än, säger Kenth Pehrsson.

Polisen har fått hjälp av kustbevakningen för att genomföra dykningen. Kustbevakningen arbetar med en dykare nära ett hörn i hamnen som angränsar till Kungsgatan – ett stenkast från kyrkan.

Det bildas stora bubblor i vattnet när dykaren söker runt. Denne är kopplad till ytan med en gul slang som en kollega håller i.

Dykinsatsen, som genomförs i centrala Landskrona, väcker en del uppmärksamhet och människor har samlats runt avspärrningarna för att se vad som står på.

– Det är fruktansvärt det som har hänt, säger Landskronabon Håkan.

Han är en av de som samlats intill dykinsatsen.

– Man undrar ju varför de dyker. Men det är ju inte så långt från platsen hon hittades på, säger Håkan.

Gunnel Ohlsson och hennes väninna bor på hotellet där polisen genomför dykningen. Hon är berörd av det som har hänt.

– Det är hemskt att så unga människor är inblandade i något sådant här, säger Gunnel Ohlsson.

Hon är inte förvånad över att det är poliser överallt utanför hotellet.

– Det hade man nästan väntat sig när de utreder något sådant här. Det lägger lite sordin på stämningen under vår spa-vistelse, säger Gunnel Ohlsson.

Två misstänkta

Det var vid halv ett natten till tisdagen som en polispatrull hittade en livlös flicka i ett industriområde i Landskrona. Patrullen gjorde återupplivningsförsök men tyvärr gick inte hennes liv att rädda.

Nu är en ung flicka misstänkt för att ha mördat 14-åringen. Under torsdagen har dessutom en 15-årig flicka anhållits – även hon misstänkt för mord. Polisen misstänker också att de hållt kvar flickan mot sin vilja. Därför är brottsrubriceringen även människorov.

– Alla tre är bekanta med varandra, har åklagare Tomas Olvmyr tidigare sagt till Aftonbladet.

Följ ämnen i artikeln