Flicka misstänks ha mördat flicka i Landskrona

Cornelia Mikaelsson / TT

Anna Hansson/TT

Uppdaterad 14.37 | Publicerad 11.50

Polisen utreder ett misstänkt mord på en kvinna i Landskrona.

Det var en flicka under 15 år som hittades död i Landskrona natten till tisdagen, enligt åklagarmyndigheten. En flicka i samma ålder misstänks för mord och människorov.

De två flickorna kände varandra, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Vi har utrett vad som har hänt och målsägandes aktivitet innan hon avled. I samband med det har vi påträffat en annan person och bedömt att hon har en inblandning, säger senior åklagare Tomas Olvmyr som leder förundersökningen till TT.

Båda under 15

Både den misstänkta och offret är under 15 år och därför har polisen inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare. Det kommer därför inte heller bli något anhållande eller häktning.

– Det innebär att vi inte heller kan säga något om misstankegraden. När det är en sådan här ung person använder man inte de misstankegrader som man använder i vanliga fall, säger Olvmyr.

Det var strax efter midnatt på tisdagen som en polispatrull hittade den livlösa flickan utomhus under en rutinpatrullering. Poliserna påbörjade återupplivning och fick därefter assistans av ambulanspersonal – men hennes liv gick inte att rädda. Efter en och en halv timme dödförklarades hon på sjukhus.

”Kraftigt våld”

De skador flickan hittades med och andra omständigheter gör att det råder stor sannolikhet för att någon bragt henne om livet, enligt åklagarmyndigheten.

– Det är kraftigt våld mot kroppen som har utövats, har Kenth Pehrsson, utredningsledare för grova brott i Helsingborg, tidigare sagt till TT.

Flickan kunde till en början inte identifieras och den identifiering som nu skett är preliminär. Polisen uppgav initialt att det rörde sig om en kvinna i 25–35-årsåldern.

Följ ämnen i artikeln