Kvinna misstänks mördad – ung person förhörs

TT

Uppdaterad 17.26 | Publicerad 06.20

Polisen utreder ett misstänkt mord på en kvinna i Landskrona.

En livlös kvinna hittades av en slump i Landskrona natten till tisdagen. Kvinnan misstänks ha mördats, och en ung person har tagits in för att förhöras om mordet och om människorov, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Ålder och kön på den som förhörs framgår inte av de handlingar som tidningen tagit del av.

Det var strax efter midnatt som en polispatrull hittade kvinnan utomhus under en rutinpatrullering. Poliserna påbörjade återupplivning och fick därefter assistans av ambulanspersonal – men kvinnans liv gick inte att rädda. Efter en och en halv timme dödförklarades hon på sjukhus.

– Det är kraftigt våld mot kroppen som har utövats. Vi tror inte att hon har legat där i en längre tid. Det är ett område i rörelse där folk arbetar, säger Kenth Pehrsson, utredningsledare för grova brott i Helsingborg, till TT.

Polis spärrade av ett område för teknisk undersökning under tisdagsmorgonen. Man har även sökt efter fynd med polispatrull och drönare.

– Nu fortsätter vi med vittnesförhör och väntar på svar från tekniska analyser. Folk fortsätter också att ringa in med tips, säger Pehrsson.

Kvinnan, som enligt polisen var mellan 25 och 35 år, har ännu inte identifierats. Enligt Pehrsson saknade kvinnan id-handling när hon hittades.

– Vi hittade ingenting på själva brottsplatsen som gjorde att vi kunde styrka identiteten, men det är något som vi arbetar hårt med just nu, säger Pehrsson.