Häktad för död flicka på hotell

Uppdaterad 2015-06-17 | Publicerad 2015-06-16

Mannen förnekar brott

Elite Hotel Marina Plaza.

En 22-årig man har häktats misstänkt för att ha dödat en 16-årig flicka.

Flickan hittades död på ett hotellrum där hon ska ha tagit in med mannen.

– Jag har begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för dråp, säger Eleonora Johansson, kammaråklagare.

22-åringen misstänkts ha dödat den 16-åriga flickan någon gång under natten till lördagen. Mannen hade tagit in på ett rum på det fyrstjärniga hotellet Marina Plaza i Helsingborg och hade flickan med sig på rummet.

Strax innan klockan 2 på natten får polisen ett larm till hotellet. Man hittar flickan livlös på rummet. Hennes liv gick inte att rädda.

– Polis och ambulanspersonal som kom till platsen gjorde återupplivningsförsök, säger Eva-Marie Persson, chefsåklagare, som höll i ärendet fram till tisdagsmorgonen.

Häktad på sannolika skäl

På tisdagen hölls häktningsförhandlingar i Helsingborgs tingsrätt. Mannen häktades misstänkt för brott och belades med restriktioner. Ärendet har tagits över av kammaråklagare Eleonora Johansson.

Hon hävdar att 22-åringen har dödat flickan med uppsåt.

– Jag begär honom häktad på sannolika skäl misstänkt för dråp. 

Under förhandlingen hade 22-åringen dolt hela sin överkropp med en ljusblå filt. Han satt orörlig när misstanken mot honom lästes upp. 

– Han förnekar brott och bestrider att sannolika skäl för brottsmisstanke föreligger, säger Helene Ek Sederholm, mannens advokat. 

Känd sedan tidigare

22-åringen greps på lördagsnatten i anslutning till hotellrummet. Han var narkotikapåverkad och misstänks även för ringa narkotikabrott.

Chefsåklagare Eva-Marie Persson menar att flickan har dött av någon form av våld från mannen.

Hotellrummet spärrades av och polisen genomförde en teknisk undersökning under måndagen.

22-åringen är välkänd av polisen men inte dömd för något våldsbrott tidigare. Däremot är han fälld för bland annat grovt rattfylleri, stöld och narkotikabrott. 

Följ ämnen i artikeln