Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Orvar

Strategin mot hiv och aids ska ses över

TT

Publicerad 2022-06-17

Socialminister Lena Hallengren (S) och regeringen ger Folkhälsomyndigheten i uppdrag att se över strategin mot hiv och aids.

Folkhälsomyndigheten (FHM) får i uppdrag av regeringen att ta fram ett underlag för att uppdatera den nationella strategin mot hiv/aids och vissa andra smittsamma sjukdomar.

”Sverige är föregångsland vad gäller hivprevention. Men det finns fortsatt flera förbättringsområden, inte minst vad gäller jämlikhet och att säkerställa att det hälsofrämjande och förebyggande arbetet når alla målgrupper som är särskilt riskutsatta för hivinfektion”, säger socialminister Lena Hallengren (S) i ett pressmeddelande.

Bland annat ska FHM peka ut eventuella förändringar som har skett sedan strategin senast reviderades 2017. Uppdraget ska redovisas senast den 30 april 2023.

FHM får också i uppdrag att fördela ”ytterligare 24 miljoner kronor i bidrag till ideella organisationer vars verksamhet är inriktad mot hiv/aids och vissa andra smittsamma sjukdomar” vars arbete påverkats negativt av pandemin.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln