Man anhållen för mord

Publicerad 2015-06-29

En 32-årig man har gripits misstänkt för mordet på Möllevången i Malmö. Offret, en man i 50-årsåldern, hittades död av polis i en lägenhet på Claesgatan. En kvinna greps kort därefter – misstänkt för mord.

– Hon sitter häktad sedan tidigare. Mannen har varit anhållen i sin frånvaro, men har nu gripits, säger Lars Förstell, informatör polisen i Region syd.

Den 12 juni larmade en privatperson polisen om en livlös person i en lägenhet på Claesgatan i Malmö.

– Vi fick in ett samtal från en person som har tillgång till lägenheten, sa Emily Garnheim, informatör vid polisen i Region syd, då till Aftonbladet.

När patruller anlände till platsen hittades en död man i 50-årsåldern.

Hört skrik och bråk

En teknisk undersökning av platsen genomfördes och omständigheterna kring mannen gör att polisen misstänker att han har mördats. Polisen genomförde även en dörrknackning i området.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska person i huset hört skrik och bråk vid tidpunkten för mannens död.

Bara några timmar efter grep polisen en kvinna misstänkt för mordet. Misstanken mot henne kvarstår och hon är häktad.

Man gripen

Nu har polisen gripit en 32-årig man, även han misstänkt för mordet.

Polisen har sökt mannen under en längre tid. Han påträffades under söndagen i den gångna helgen.

– Jag kan bekräfta omständigheterna. Mannen är nu anhållen för mord. Han var tidigare anhållen i sin frånvaro, säger Bo Lundqvist, kriminalkommissarie i polisregion Syd.

Enligt åklagare Annika Lindahl kommer polisen höra fler om mordet.

– Det är fler personer runt omkring som ska höras om vad som hänt. Jag kan inte gå in så mycket i detalj i fallet. Även om det är några veckor sedan det hände befinner vi oss fortfarande i inledningsskedet av utredningen, säger Annika Lindahl. Av utredningstekniska skäl vill Annika Lindahl inte berätta hur mannen och kvinnan ställer sig till anklagelserna.

Mer information kommer under dagen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln