Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Signe, Signhild

Tre olyckor på kort tid – hala vägar i Skåne

Publicerad 2014-11-28

Under bara en halvtimme körde tre bilar kört av vägen i Skåne.

Anledningen: Halt väglag.

Också i Halland inträffade flera avåkningar och olyckor.

Vid 06.30-tiden voltade en personbil på länsväg 112 utanför Vegeholm i Ängelholms kommun. Föraren av bilen klagade på nacksmärtor och fördes med ambulans till sjukhus.

En knapp halvtimme senare körde en annan personbil i diket på Kullavägen i Ängelholm. Föraren kunde ta sig ur bilen själv och ska inte ha skadats i olyckan.

”Är riktigt halt”

Bara ett par minuter senare inträffade ytterligare en olycka.

Den gången körde en bilist in i en skylt på Klostergatan i Ljungbyhed. Föraren klarade sig oskadd.

Polisen uppger att det vid alla tre tillfällena var mycket halt på platsen.

– Norr om Helsingborg är det riktigt halt på vägarna, säger Linda Pleym, informatör på Skånepolisen.

Samtidigt varnar Trafikverket för lokal frosthalka i stora delar av landet under morgonen. Varningen gäller för de södra och östra delarna av Sverige.

Kvart över sju inträffade en olycka med två bilar på länsväg 1808 utanför Kvidinge i Åstorps kommun och en av dem voltade. De inblandade tog sig ur bilarna själva och ingen skadades.

Enligt polispatrullen som kallades till platsen rådde halt väglag.

Olyckor i Halland också

Också polisen i Hallands län uppger att det under morgonen inträffat ett antal olyckor i det halav väglaget. I Halmstad skedde flera avåkningar och i Kungsbacka krockade två bilar. En person fördes till sjukhus för kontroll, men ingen ska ha skadats allvarligt.

Utanför Oskarström körde en bil av vägen och hamnade på taket. En man och hans son färdades i bil och mannen fick glassplitter i ögonen. Både han och barnet fördes med ambulans till sjukhus för vård. Pojken ska dock inte ha skadats, enligt polisen.

"Polisen uppmanar bilister att vara försiktiga i trafiken. När graderna kryper neråt på termometern kryper isen på vägarna fram. Håll ner hastigheten och håll avstånd till andra trafikanter", skriver Hallandspolisen på sin webbsajt.

ANNONS