Littorin: Därför gifte jag mig så snabbt

Publicerad 2013-05-11

Sven Otto Littorin och 25-åriga Therése Tous Littorin hade bara varit tillsammans en kort tid när de nyligen gifte sig.

Nu berättar den förre ministern om varför det gick så fort – och liknar kärleken till hustrun med ett färdiglagt pussel.

Tidigare i veckan kunde Aftonbladet berätta att Sven Otto Littorin, 46, sa ja till Therése Tous Littorin, 25, i Seglora kyrka på Skansen i lördags.

"Det gick rätt fort"

Även om de känt varandra en längre tid, eftersom Therése Tous tidigare var aktiv inom Moderata ungdomsförbundet, hade de bara varit tillsammans en kort tid innan de slog till.

– Det gick verkligen fort, det var ingen i bekantskapskretsen som anade något, sa en källa till Afton­bladet.

I en intervju i Nyhetsmorgon i TV4 i dag avslöjade Littorin varför det gick så fort.

– Det gick rätt fort, men det känns lite som när man har ett tusenbitarspussel och sen är det några bitar som fattas som man tappat bakom soffan någonstans, och sen hittar man de där bitarna och liksom fullgör hela pusslet. Det är så det känns, då är det rätt, sa Littorin i programmet.

Den tidigare arbetsmarknadsministern avgick den 7 juli 2010.

I dag ångrar han att han satt kvar så länge.

– Jag var helt slut som artist. Åtta år i den här extrema offentligheten och extrema pressen i jobbet samtidigt som jag hade en rätt bökig skilsmässa med vårdnadstvist och annat. Dessutom ett hjärtproblem under den här perioden och det är klart, jag skulle ha slutat tidigare, sa han i Nyhetsmorgon i dag.

Oväntat stöd

Han berättar att han efteråt fick stöd från många håll även om partikamraterna Fredrik Reinfeldt och Anders Borg tog avstånd.

– De ville säkert markera någon slags distans. Jag kan förstå det, jag har inget agg mot det.

I stället kom stödet från ett lite mer oväntat håll – Maud Olofsson.

– Ja, Maud ringde nästan varje vecka under ett år säkert och vi har fortfarande väldigt god kontakt. Jag tycker extremt mycket om henne. Hon är en fin människa, säger han i TV4.

Kontakten med Reinfeldt och Borg är däremot näst intill obefintlig.

– De har fullt upp med att göra det de ska och jag vill inte störa heller, men lite då och då kan man höras. Jag träffade Fredrik på nåt kalas för ett halvår sedan eller så. Men inte mer än så.

Siktar inte på comeback

Under intervjun säger Littorin också att han inte planerar någon comeback i politiken – men en stund senare öppnar han ändå för en återkomst:

– Någon gång i en avlägsen framtid kanske jag sitter i någon nämnd eller så, men det är långt borta. Nu vill jag göra annat.

Aftonbladets avslöjande om bröllopet och intervjun i Nyhetsmorgon är inte de enda gångerna i veckan som Littorin blivit uppmärksammad i media.

Hans nyblivna fru, som inte hade en privat Facebookprofil, la upp en bild på honom där han ses sitta på toaletten, iklädd t-shirt och kalsonger, med fötterna i en vattenfylld gratängform och med parets taxvalp Sixten i famnen.

Bilden spreds snabbt i sociala medier och Facebookgruppen "Vi gör en Littorin" fick snabbt nära tusen medlemmar. Många av dem har lagt upp egna bilder där de försöker efterlikna bilden på förre ministern.

Också om det pratade han i intervjun i Nyhetsmorgon

– När det blev uppmärksammat att den fanns så blev jag rätt skakig, det ska erkännas. Man vill ju inte att hela Sverige ska se en sittandes i kallingarna med en tax i knäet och fötterna i en gratängform. Men sen när jag såg den här Facebookgruppen som har tusen medlemmar som lägger upp egna bilder, så måste jag erkänna att det var rätt kul. Det får man bjussa på helt enkelt.

ANNONS